logo

Актуелности

Годишња скупштина СКГО одржана путем електронских платформи комуникације

Седница Сталне конференције градова и општина одржана је у периоду од 14. до 17. децембра 2020. године, због актуелне епидемиолошке ситуације, први пут путем електронских платформи комуникације. Стална конференција градова и општина је поводом одржавања 48. седнице Скупштине уручила својим чланицама-градовима и општинама, учесницима скупа, међу којима је и Градска општина Младеновац, поклон пакете са опремом за праћење онлајн састанка. Поред техничке опреме пакети су садржали и публикације и промотивни материјал СКГО.
Током трајања седнице све чланице су имале прилику да размотре и да се изјасне о предложеним одлукама и документима.
Финални догађај 48. скупштине СКГО који је одржан у четвртак, 17. децембра 2020. емитован је путем ЗООМ платформе, као и званичних Јутјуб канала и Фејсбук стране СКГО.
Овом приликом учесницима су се обратити Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе, Антонио Ратковић, председник СКГО и градоначелник Сомбора и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО. У другом делу скупа одржана је панел дискусија на којој су учествовали и Саша Могић, помоћник министра државне управе и локалне самоуправе, Фредерик Валије, генерални секретар Савета европских општина и региона, Андреас Кифер, генерални секретар Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе и Емануил Манолов, председник општине Павликени из Бугарске, председник Мреже асоцијација локалних власти југоисточне Европе (НАЛАС) и председник Националне асоцијација локалних самоуправа Републике Бугарске (НАМРБ).
СКГО је током скупа потписала споразуме о сарадњи са Спортским савезом Србије, као и са Фондацијом Новак Ђоковић.
Овогодишња Скупштина СКГО организована је уз помоћ пројекта „Институционална подршка СКГО – трећа фаза“, који подржава Влада Швајцарске и програма „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ – Друга фаза“, који финансира Влада Шведске.
Скупштину СКГО и панел дискусију пратило је онлајн преко 400 представника Локалних самоуправа у Србији.
Godisnjaskupstina1
Godisnjaskupstina2
Godisnjaskupstina3
 
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.