logo

Актуелности

Безбедност на првом месту

 Комисија за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац организовала је још једну доделу дечијих аутоседишта родитељима новорођених беба. Данашњем догађају присуствовали су државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник општине Младеновац, Владан Глишић.

„Драго ми је када видим да једна општина велику пажњу посвећује унапређењу безбедности саобраћаја. Видим велики број родитеља који озбиљно схватају питање безбедности своје деце и то је оно што ме радује. Један од циљева Националне стратегије за безбедност саобраћаја Републике Србије је да буде што мање жртава у саобраћају и да нема настрадале деце. Зато је важно да се континуирано ради на едукацији свих учесника у саобраћају, нарочото најмлађих, како бисмо безбедност саобраћаја подигли на највиши ниво. Апелујем на учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе. Одговорност возача, пре свега према деци, као и другим учесницима у саобраћају је веома велика и зато их молим да не седају за волан уколико су конзумирали алкохол, да поштују прописано ограничење брзине и користе сигурносне појасеве, а на родитеље да децу правилно превозе у одговарајућим атуседиштима,“ рекао је Миличковић.
 
Комисија за безбедност саобраћаја општине Младеновац поклонила је родитељима више од 2.000 дечијих аутоседишта. И ове године, осим пројекта „Аутоседиште за свако дете“, у плану су бројне активности у вези са безбедношћу саобраћаја. Биће организоване едукације за ученике основних школа и возаче пољопривредних машина као и велики број других промотивних активности.
1ms1
1ms2
1ms3
1ms4
1ms5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.