logo

Актуелности

Развојем градске железнице побољшавамо квалитет живота грађана

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, присуствовао је првом састанку српско-руског научног и технолошког савета за имплементацију пројекта „Београдски дијаметри” у хотелу „Хилтон” на којем је било речи о развоју градске железнице и унапређењу мреже шинског система саобраћаја у Београду.

Догађају су присуствовали заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко, председници приградских београдских општина које ће бити у систему Бг воза, представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и представник руске компаније „Синара”.
 
Весић је рекао да је пројекат „Бг воз” један од два најзначајнија пројекта у Београду, те да се шински подсистем прижељкује у Београду већ деценијама.
 
Он је појаснио да су Бг воз и метро потпуно два различита пројекта који чине јединствену целину, али се развијају потпуно одвојено.
 
„Када се једног дана буде помињала историја Београда, ово време ће бити познато по решавању највећег броја инфраструктурних проблема које смо затекли и то се не односи само на метро и Бг воз већ и на обилазницу око Београда и многе друге инфраструктурне проблеме који деценијама оптерећују град“, рекао је Весић.
 
Говорећи о значају овог пројекта за Младеновац, председник ГО Младеновац, Владан Глишић, истакао је да је он од посебног значаја јер ће грађани много брже стизати од Младеновца до центра Београда.
Bgvoz1
Bgvoz2
Bgvoz3
Bgvoz4
Bgvoz5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.