logo

Актуелности

Почела реконструкција Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју у Младеновцу

 

Градска секретарка за социјалну заштиту, Наташа Станисављевић, присуствовала је данас почетку радова на реновирању Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју у Младеновцу. Како је том приликом прецизирала, овај Дневник боравак има 42 корисника о којима брине 22 запослена.

"Предвиђени су комплетни санитарни радови како би корисници у Дневном боравку имали најбоље могуће услове. Град Београд улаже у даљи развој социјалне заштите и инфраструктуру установа јер желимо најбоље и за кориснике и запослене. Рок за завршетак радова је 45 дана, а након тога следи опремање новим намештајем и опремом. Вредност радова је око 9,5 милиона динара са ПДВ-ом", навела је Наташа Станисављевић.

Она је најавила да ове године почиње изградња новог дневног боравка у Барајеву, а следеће године још једног објекта у Земуну.

Председник општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио је Граду Београду и ресорном секретаријату на домаћинском односу према приградским општинама.

"Ово је огромна инвестиција за нас, која је важна за све грађане, а посебно јер се овај објекат реновира после 15 година. Надам се да ће се овакав однос Града према приградским општинама наставити. Имамо добру сарадњу са Секретаријатом за социјалну заштиту и надам се да ћемо све заједничке пројекте до краја године испунити квалитетно", рекао је Глишић.

Снежана Живанић, руководилац Организационе јединице у систему дневних боравака Града Београда, указала је да су и родитељи и корисници презадовољни.

"Очекујемо нове и промењене услове адекватне врстама и степену хендикепа које наши корисници имају. Социјална политика је осетљива тема и градски Секретаријат о томе размишља на аутентичан и адекватан начин. Част ми је што сам део тима који води рачуна о рањивим друштвеним категоријама којима је помоћ потребна", истакла је Живанић.

Мајка корисника ове установе, Марица Дробац, оценила је да је Дневни боравак установа која је незаменљива.

"Много ми значи Дневни боравак са свим садржајима које нуди. Особље је предивно и води рачуна о свима на изузетан начин", рекла је Марица Дробац.

Renoviranjedbor1
Renoviranjedbor2
Renoviranjedbor3
Renoviranjedbor4
Renoviranjedbor5
Renoviranjedbor6
Renoviranjedbor7
Renoviranjedbor8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.