logo

Актуелности

Потписан Протокол о сарадњи општина Младеновац и Пале

Делегација Градске општине Младеновац, председница Скупштине општине Гордана Димитријевић-Бјеличић и члан Већа Зоран Јоцић, боравили су у општини Пале у Републици Српској где су присуствовали манифестацији "Госпојинске свечаности", поводом славе општине Пале.
 
Том приликом, представници две општине потписали су Протокол о сарадњи у области образовања и културе и договорили даљу сарадњу у областима за којима буде исказана потреба и интересовање.
 
Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство што су представници општине Младеновац одвојили време да посете Пале и буду гости „Госпојинских свечаности“.
 
"То даје неку посебну тежину и исказује посебну везу између Срба у Републици Српској и Србији. Разговарали смо о начинима сарадње и упознали наше госте о томе колики значај има општина Пале у оквиру Источног Сарајева и цијеле Републике Српске", рекао је Југовић.
Он је истакао да о томе говори и чињеница да ће кум општинске славе бити премијер Српске Радован Вишковић и да су колеге из Младеновца схватиле да су изабрале општину са којом имају шта да размене.
 
"Поносни смо што једна београдска општина може нама да пренесе одређена искуства. Ријеч је о респектабилној локалној заједници која има много културних и спортских садржаја и ми ту налазимо мјесто за размјену искустава и за сарадњу", појаснио је Југовић.
Члан општинског Већа Градске општине Младеновац, Зоран Јоцић, рекао је након потписивања Протокола о сарадњи у области образовања и културе између општина Младеновац и Пале, да је та сарадња успостављена у последњих неколико година.
 
"На овај начин желели смо да то институционализујемо и да створимо услове да и даље развијамо сарадњу, не само у ове две области, већ и у осталим областима за којима искажемо потребу и интересовање", рекао је он.
Јоцић је навео да су школарци из Младеновца и данас гости општине Пале, те да ће сарадња бити успостављена између образовних институција и институција културе.
 
"Успоставићемо и сарадњу између удружења из области културе и једне и друге општине и пружаћемо подршку једни другима приликом организовања манифестација у области културе. Радићемо и на заједничким пројектима у ове две области и трудићемо се да аплицирамо код наших матичних држава, али и на међународним конкурсима", најавио је Јоцић.
 
Председник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина рекао је да је остварена сарадња захваљујући представницима општине Младеновац, као и некадашњем одборнику Сањи Лончар Капуран и Основној школи "Пале".
 
"Сарадња општина Младеновац и Пале траје неко вријеме и данас смо то и озваничили потписивањем Протокола. Надам се да ћемо у наредном периоду, овим Протоколом, остварити сарадњу и на другим пољима са нашом, већ сада, братском општином из наше братске Србије. Надам се да ћемо и ми ускоро посјетити општину Младеновац и верификовати ову сарадњу", истакао је Шкипина.
 
Председник Скупштине Градске општине Младеновац, Гордана Димитријевић-Бјеличић, оценила је да је овај чин крунисан на леп начин и да је ово само формализовање онога што је до сада рађено.
 
“Ми очекујемо више сарадње у спорту, пољопривреди и у свим сферама које можемо заједно остварити. Градска општина Младеновац је отворена за сваки вид сарадње и иницијативе, тако да изволите и дођите, бићете веома драги гости и наставићемо добру сарадњу”, поручила је Димитријевић Бјеличић.
 
Извор: pale.rs.ba
Pale1
Pale2
Pale3
Pale4
Pale5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.