logo

Актуелности

Валтер фест у Младеновцу

Центар за културу и туризам Младеновац организоваће од 10. до 12. септембра четврти по реду филмски фестивал Валтер Фест, филмски фестивал који чува успомену на легендарног глумца Велимира Бату Живојиновића.
 
Валтер Фест биће отворен у петак 10. септембра на отвореном базену Селтерс Бање пројекцијом филма “Јужни ветар 2 – Убрзање”, редитеља Милоша Адамовића. Очекује се и долазак протагониста овог остварења, а пројекцији ће претходити музички наступ Гоце Тржан као и отварање изложбе “Станислава Сташа Пешић –краљица шарма” у Галерији Фоаје.
 
Публика ће у младеновачком биоскопу моћи да погледа и најновија остварења српске кинематографије- “Лихвар” редиитеља Немање Ћеранића, “Не играј на Енглезе” Слободана Д. Пешића, “Оазу”, филм Младеновчанина Ивана Икића и “Нечисту крв- грех предака” Милутина Петровића.
 
Овогодишња добитница специјалне награде за животно дело је глумица Тања Бошковић. Селектор фестивала је Драган Јелић, док су чланови жирија редитељ Немања Ћипранић, новинар и филмски критичар, Сандра Перовић и глумац, Александар Дунић.
 
У оквиру пратећег програма, у подневним сатима, најмлађа филмска публика биће у прилици да присуствује пројекцији цртаног филама “Мали шеф”, а љубитељи писане речи и филмске публицистике промоцији књиге “Чаробњак Радмиловић”, Милана Цација Михаиловића. У недељу Валтер Фест биће затворен у атријуму „Фонтане“ наступом Марка Настића, најпознатијег српског ДЈ и продуцента.
 
Комплет цене карата за све три фестивалске вечери износи 1.500 динара. Карта за свечано отварање, концерт Гоце Тржан и фим “Јужни Ветар 2” кошта 1. 000 динара, а појединачне за остале две вечери 300 динара.
Фестивал ће отворити глумац Слободан Ћустић.
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.