logo

Актуелности

Веће усвојило план запошљавања

Веће усвојило план запошљавањаЧланови Општинског већа усвојили су на данашњој ванредној седници Предлог локалног акционог плана запошљавања градске општине Младеновац за 2011. годину, који ће бити прослеђен на расправу општинској Скупштини. Ово је била и једина тачка данашње седнице која је почела са десет минута закашњења због неисправног зидног сата.

Дакле, осим већ поменутог плана запошљавања који је једногласно усвојен, председавајући Већа, Бранислав Јовановић, није био у могућности да на време отвори седницу због непостојања објективних услова за њено одржавање. Наиме, неисправни зидни сат који је већ неколико седница уназад спречавао већнике да пруже максимум у свом раду, данас је на инситирање председавајућег Јовановића, коначно замењен.

– На примеру овог сата сви ви можете видети како функционише Општинска управа. Коалиционим договорима је постигнуто разно заузимање места, али ако сам пет пута рекао да се купи сат, а то није учињено мислим да је то срамота. У нашој општини има још проблема има који су гори и већи од сата, а прегласавање и скидање тачке са дневног реда је најмањи проблем јер ту испаштамо сви – рекао је Јовановић, након чега је отворио ванредну седницу већа.

Образложење једине данашње тачке дневног реда, Предлог локалног акционог плана запошљавања градске општине Младеновац за 2011. годину, дала је Јасминка Прокић, помоћник председника општине.

– Нацрт овог плана је основа којом ће се утицати на одрживост и поправљање запошљавања и самозапошљавања на територији градске општине Младеновац. Правни оквир за доношење овог плана је Статут градске општине Младеновац и Закон о запошљавању и осигурању у случају незапослености. Без оваквог плана тешко можемо конкуристи за било која средства у разним фондовима. Да би смо конкурисали за субвенције које предвиђа Минстарство економије и регионалног развоја најважнја су три фактора. Прво је постојање локалног савета за запошљавање који код нас постоји од 2006. године и то је један активан савет, друго је доношење локалног плана за запошљавање за следећу годину и наравно, средства у буџету градске општине Младеновац која ће бити издвојена – рекла је Прокић.

Након гласања седница је по новом сату окончана у 10 часова 19 минута и 16 секунди.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.