logo

Актуелности

Ускоро расписивање два јавна позива за самозапошљавање и запошљавање Рома и Ромкиња

 

Градска општина Младеновац расписаће ускоро два јавна позива за незапослена лица ромске националности за похађање бесплатне обуке за самозапошљавање кроз оснивање „старт-ап“ предузећа и за доделу опреме активним правним лицима за запошљавање Рома и Ромкиња, најавила је Сузана Васић, чланица Општинског већа.

Јавни позиви представљају део активности пројекта „Подршка запошљавању припадника ромске заједнице у Младеновцу: алтернатива тражењу азила у земљама ЕУ“, који Градска општина Младеновац реализује у партнерству са Удружењем предузетница источне Србије (УПИС).

Сузана Васић, чланица Општинског већа, изјавила је да је пројектом предвиђено да обуку за самозапошљавање похађа 15 особа ромске националне мањине од којих ће десет лица, која су показала најбољи учинак током обуке, добити опрему у вредности од по 3000 еура за самозапошљавање кроз оснивање „старт-ап“ предузећа.

Другим јавним позивом, како наводи Васићева, обухваћена су активна правна лица – предузетници и микро и мала предузећа која ће добити опрему у вредности од по 2500 еура за запошљавање најмање једне особе ромске националности.

„Опрему ће добити укупно десет активних правних субјеката и након њиховог одабира расписаћемо јавни позив незапосленим лицима ромске националне мањине која ће конкурисати за запошљавање код одабраних послодаваца“, навела је Васићева.

Према њеним речима, заитересованим Ромима и Ромкињама који буду желели да конкуришу биће пружена помоћ и подршка приликом попуњавања пријавних формулара и осталих пратећих образаца.

Јавни позиви биће објављени на сајту и на званичној страници Градске општине Младеновац на Фејсбуку, док заинтересована лица обрасце могу преузети, осим на сајту, и на писарници Градске општине Младеновац.

Пројекат „Подршка запошљавању припадника ромске заједнице у Младеновцу: алтернатива тражењу азила у земљама ЕУ“, Градска општина Младеновац и УПИС реализују у оквиру програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији – Иницијатива за инклузију 3“ који спроводи ГИЗ.

Програм Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ се спроводи у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.