logo

Актуелности

Усвојен буџет Младеновца за 2011

Усвојен буџет Младеновца за 2011После краткотрајне расправе, одборници општинске Скупштине са 33 гласа за и 13 против усвојили су данас буџет градске општине Младеновац за следећу годину у износу од 594 милиона динара. Одборницима општинске Скупштине било је довољно непуних двадесетак минута да после кратке и прилично анемичне расправе усвоје Одлуку о буџету градске општине Младеновац за 2011. годину. Буџет који износи 594.146.000,00 динара и који је у односу на овогодишњи, умањен за нешто више од 40 милиона динара, у име предлагача образложила је Анђелка Миловановић , начелник за начелник Службе за буџет и финансијске послове. Она је истакла да се на општу потрошњу односи 339.030.000,00 док се на наменски део односи 195.116.000,00 динара, а на капитални део буџета 60 милиона динара.

Опозициони одборници критиковали су предлог буџета за 2011. годину на бази поређења истог са овогодишњим буџетом. Тако је Влада Јеремић (СРС) рекао да ће, имајући у виду економску ситуацију, нови буџет у старту имати проблема на приходној страни. Он је критиковао чињеницу да ће и у овако смањеном буџету плате за Општинску управу и Јавно правобранилаштво повећане у односу на ову годину. Света Никодијевић (СНС) нагласио је да овакав буџет осликава стање у привреди, те да од обећаног бољитка за пољопривреду неће бити ничега обзиром да су средства за подстицај пољопривреде смањена за милион динара. Спасо Јањић (СНС) подсетио је да се на јавној расправи о буџету појавило свега неколико људи чији захтеви су се свели на пар камиона шута и камена за улице што довољно показује ко смо, где смо и какви смо. Јањић је истакао да је умањени буџет у самом почетку свог извршења оптерећен отплатом главнице домаћим кредиторима.

Осим подршке буџету за 2011. годину, Скупштина је данас усвојила и четврти овогодишњи ребаланс буџета за текућу годину.

Пре него су председник Скупштине и шефови одборнички група честитали суграђанима предстојеће празнике, одборници су усвојили и ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНИ ОДЛУКЕ О НАЧИНУ ФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА СПОРТСКИХ КЛУБОВА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ, ОДЛУКУ О ПОТВРЂИВАЊУ ЧЛАНСТВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ У СТАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ГРАДОВА И ОПШТИНА –САВЕЗУ ГРАДОВА И ОПШТИНА, ОДЛУКУ О ПОТВРЂИВАЊУ ЧЛАНСТВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ У СТАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ГРАДОВА И ОПШТИНА – САВЕЗУ ГРАДОВА И ОПШТИНА и РЕШЕЊЕ О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ УПРАВОГ ОДБОРА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ. БР. 2598/3 И ОДЛУКУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ, БР. 245-23-3

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.