logo

Актуелности

Понуда Београда инвеститорима

Понуда Београда инвеститоримаУз услов да запосле по 100 људи, Град ће потенцијалним послодавацима понудити хале седам престоничких фабрика – Међу понуђеним погонима укупне квадратуре 216 000 квадрата налази се и "Петар Драпшин" – Они који буду активирали погоне ових фабрика, у двогодишњем периоду неће плаћати комуналне таксе, накнаду за уређење грађевинског земљишта, као ни утрошену електричну енергију. Како преносе београдске "Новости", Београд је инвеститорима спремио више од 216.000 квадрата које ће моћи бесплатно да користе две године, уколико покрену производњу и отворе нова радна места. Поред "ИКЛ" у Барајеву предузетницима су, за било који врсту посла, доступне и хале "Рекорда" и "21. маја" у Раковици, "Прве искре" у Баричу, "Петра Драпшина" у Младеновцу , "Воћних плантажа" у Гроцкој, као и "Клуза".

Град Београд je са најновијом идејом за смањење незапослености упознао и државну Агенцију за страна улагања и промоцију извоза СИЕПА, која ће стране инвеститоре који буду дошли у Србију упознати са понудом престонице где неће морати две године да плаћају намете.

– Незапосленост у Београду је све већа и сматрамо да је ово један од добрих начина који може довести до отварања нових радних места. Поред тога што неће плаћати комуналне таксе, ни уређење грађевинског земљишта, неће морати да плаћају ни струју. Град је буџетом предвидео део средстава који ће бити уплаћен Електродистрибуцији Београд на име утрошене електричне енергије у овим фабрикама – сматра Мирослав Чучковић, члан Градског већа .

Он је додао да су понуђена предузећа у стечају, у фази реструктурирања или су лоше приватизована.

– Имајући у види да би се ова предузећа тешко опоравила када би се наставило са истим производним програмом, инвеститори ће моћи да покрену било који посао. Важно је само да се отворе нова радна места –каже Чучковић.

Према речима Александра Милорадовића из агенције СИЕПА , главни град их је већ обавестио о овој понуди, а они ће је свим заинтересованим страним улагачима представити.

– Потенцијалним инвеститорима предочавамо целокупну понуду у Србији, укључујући и Београд, а они након урађене комплетне анализе праве калкулацију и одлучују се за ону која им највише одговара – каже Милорадовић и додаје да је Београд свакако без премца када се говоримо о привлачности за инвеститоре.

– Он јесте најтраженији, али је и најскупљи, зато ће укидање намета у двогодишњем периоду позитивно утицати на нова улагања. Боље је ослободити послодавце једног дела обавеза и дати им додатне олакшице него да фабричке хале и даље да буду празне, јер то је најмање што једна локална самоуправа може да уради. Овај потез главног града могао би да има двоструку корист, прво, држава би могла више да не субвенционише та предузећа, а поново покретање производње свакако води ка отварању нових радних места – сматра Милорадовић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.