logo

Спорт

Град помаже шампионе

Након последњег успеха Марка Антића из Карате клуба "Младеновац" – освајања бронзане медаље на недавно одржаном Светском првенству у Паризу, град Београд ће помоћи наредне припреме овог спортисте.

Наш суграђанин Марко Антић који је освајањем бронзане медаље на Светском првенству у Паризу остварио највећи успех српског каратеа у 2012. години изашао је из "школе" Карате клуба "Младеновац". Поводом његовог успеха, Марко Антић, Александар Ранисављевић, тренер и председник КК "Младеновац" и Драгослав Стојковић, члана Већа за развој спорта и туризма присуствовали су 23. јануара пријему у градском Секретаријату за спорт.

Град Београд ће наставити да помаже карате у оквиру спортске асоцијације у Београду, као што је то чинио и до сада – уверили су представнике новог руководства Београдског карате савеза и Карате клуба "Младеновац" заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић и градски секретар за спорт и омладину Аца Ковачевић.

– Град се увек труди да помогне свима који постижу резултате, па ће тако изаћи у сусрет и Марку Антићу и клубу где он тренира, како би се што боље припремио за предстојећа такмичења. Осим материјалне помоћи, град пружа пуну подршку и у свим другим аспектима, како би спортски резултати били што бољи– казао је Ковачевић.

Како нам је рекао Александар Ранисављевић, тренер и председник КК "Младеновац", обећана помоћ ће много значити, пре свега Марку као врхунском спортисти, али и даљој афирмацији Карате клуба "Младеновац".

– За наш клуб је веома значајно да имамо подршку свих општинских и градских структура како би могли да наставимо са досадашњим успешним радом и да обезбедимо услове за стварање нових шампиона попут Марка – рекао је Ранисављевић. Он је додао да су на редовној годишњој Скупштини Београдског карате савеза додељена признања најуспешнијима у 2012. години, а да су, плакете за изузетне резултате у прошлој години добили Марко Антић и Карате клуб "Младеновац".

Иначе, ново руководство Београдског карате савеза има идеју заокруженог приступа каратеу да би се обезбедили сви квалитетни услови за несметано тренирање и то у свим узрастима и на свим нивоима. Председник Ненад Коропановски захвалио је граду на ангажману и најавио низ такмичења – првенство Европе за кадете, јуниоре и млађе сениоре у фебруару, затим крајем марта Балканско првенство у Београду, потом Европско сениорско првенство и на крају Регионално првенство у јуну у Подгорици, које је за Савез врло значајно, јер ће на њему наступити репрезентација Београда.

Представници Секретаријата за спорт и омладину  подсетили су да је град помогао организацију Светског првенства у каратеу, које је одржано 2010. године у Београду, затим спортисти су награђивани, а помаже се како рекреативни тако и врхунски спорт.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.