logo

Спорт

Геџин турнир у "Шумицама"

 

Поводом 27. Међународног рвачког турнира "Љубомир Ивановић Геџа" који ће се 8. и 9. фебруара одржати у београдској хали "Шумице", Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, данас је угостио представнике организационог одбора турнира.

Међународни турнир у грчко римском стилу "Љубомир Ивановић Геџа" одржаће се 8. и 9. фебруара у београдској хали "Шумице" уз учешће преко 80 такмичара из 15 земаља. Промотер турнира, као и прошле године, биће легенда рвања и најбољи рвач свих времена Александар Алексндрович Карељин.   

Организаторе турнира, родбину и прујатеље нашег прослављеног спортисте, усгостили су данас Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и Драгослав Стојковић, члан Већа за развој спорта и туризма.  

Градска општина Младеновац годинама уназад један је од традиционалних покровитеља међународног турнира који носи име Љубомир Ивановић Геџа, нашег суграђанина, великог спортисте и атлете који је као такмичар и тренер оставио неизбрисиве трагове у историји рвања. Геџа је поставио темеље српског рвања и учинио да ова древна олимпијска борилачка вештина буде уједно и наш најтрофејнији спорт. 

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, посебно се захвалио организаторима турнира.

– Испред градске општине Младеновац посебно бих се захвалио господину Рајку Балтићу, који је већ 18 година за редом директор турнира и без чијег ангажовања овај турнир дефинитивно не би био ни овако популаран ни признат. Користим прилику да позовем све Младеновчане да дођу на 27. турнир у Шумице и да се још једном подсетимо на највеће спортско име, не само Младеновца већ и целог региона – рекао је Чокић. 

Он је напоменуо да су пре недељу дана почели радови на уређењу трга у Ковачевцу, родном месту Љубомира Ивановића Геџе. Према његовим речима, на тргу ће бити постављена биста чувеног рвача на којег сви мештани Ковачевца могу да буду поносни. 

Рајко Балтић, директор турнира, захвалио се општини Младеновац на традицоналној подршци у огранизацији ове велике спортске манифестације. 

– Иако Младеновац помаже турнир са онолико средстава колико може, морам да кажем да је и то више од оних који су данас и богатији и солвентнији од ваше општине. Геџа је најтрофејнији тренер старе Југославије у конкуренцији свих спортова који је својој земљи донео преко 140 медаља. Спорт је данас највиталнији део Србије и овим турниром желимо да пружимо пример младим генерацијама да они који су чинили добро за своју земљу и свој народ не смеју никада заборавити. У овим годинама за Рвачки клуб "Партизан" и Рвачки савез Србије је велики успех што успевамо да одржимо континуитет турнира. Ево и ове године организујемо турнир у јако

тешким условима уз покровитељство Министарства омладине и спорта, града Београда и општина Младеновац, Вождовац и Топола. Једина средства која су нам благовремено приспела су од општине Младеновац чиме смо добрим делом и платили закуп хале, док је одзив привредника и осталих спонзора јако слаб. Упркос свему, име Љубомира Ивановића Геџе знају људи, не само из спорта, већ из свих сфера живота, што треба да буде на част свима нама и додатни мотив да наставимо са овим послом – рекао је Балтић.

Као и сваке године, након пријема, гости су обишли гроб Љубомира Ивановића Геџе у Ковачевцу и положили венац на спомен бисту испред Спортског центра.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.