logo

Спорт

Велики успех младеновачког каратеа - "Протосу" три злата

Велики успех младеновачког каратеа - "Протосу" три злата
Карате клуб "Протос" на синоћ завршеном 13. Балканском шампионату у Крагујевцу за децу од 12 до 16 година остварио је свој највећи успех у краткој историји клуба. Првотимци "Протоса" у конкуренцији преко 500 такмичара из 9 земаља донели су у Младеновац три златне медаље.
Крагујевац је минулог викенда био домаћин XIII Балканског шампионата у каратеу, за децу узраста од 12 до 16 година. У центар Шумадије стигла је елита најмлађих карате спортиста из Грчке, Турске, Румуније, Бугарске, Кипра, Црне Горе, Македоније, Босне и Херецеговине и Албаније. Покровитељ такмичења било је Министарство омладине и спорта и Скупштина града Крагујевца.
Према речима Николе Протића, првог тренера клуба, каже да је у јакој конкуренцији карате клуб "Протос" представљало 4 такмичара у борбама, по два у мушкој и женској конкуренцији.

– Првог дана одржавао се екипни део такмичења и ту је наш клуб имао у репрезентацији два такмичара. У мушкој конкуренцији Страхиња Стојковић и Милош Радевић који су освојили сребрну медаљу и уз то нису изгубили ни један меч. Нажалост у финалу смо изгубили од репрезентације Грчке. Другог дана у појединачној конкуренцији су насптупили Страхиња Стојковић (1992), Милош Радевић (1992), Стевановић Марија (1993) и Вићовац Андријана (1994). Стојковић који се претходног дана истрошио у екипном делу је изгубио меч за бронзану медаљу и остао без медаље. Док су у финалним мечевима Милош Радевић, Стевановић Марија и Вићовац Андријана и нашу велику радост сво троје су били први. Тренутно смо најуспешнији клуб у Србији у овој конкуренцији на чему су нам честитали сви наши клубови и то је највећи успех клуба у нашем петогодишњем постојању јер до сада ни један клуб није имао три финалисте на првенству Балкана – каже Протић и каже да у фебруару наредне године предстојо првенсто Европе за кадете и јуниоре у Паризу и изразио очекивање да ће клуб "Протос" учествовати са бар два такмичара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.