logo

Јавни конкурс за финансирање пројеката невладиних организација

 


На основу члана 8.-19. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација и млађих селекција спортских клубова из буџета општине Младеновац ("Службени лист града Београда", бр. 45/07 и 48/10), члана 37. Статута градске општине Младеновац ("Службени лист града Београда", број 40/10-пречишћен текст), а у складу са Одлуком о буџету градске општине Младеновац за 2011. годину ("Службени лист града Београда", бр. 48/10 и 6/11), председник општине расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА
ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2011.ГОДИНУ

 

Укупан износ средстава намењен за финансирање пројеката невладиних организација из буџета градске општине Младеновац за 2011. годину путем конкурса износи 1.630.200,00 динара.

Средства по овом конкурсу додељују се невладиним организацијама (удружењима грађана) са територије градске општине Младеновац у складу са Одлуком о начину финансирања пројеката невладиних организација и млађих селекција спортских клубова из буџета општине Младеновац ("Службени лист града Београда", бр. 45/07 и 48/10) за реализацију пројеката из следећих области:

1. Културна баштина, неговање историјских тековина
2. Развој локалне заједнице и афирмисање демократизације локалне средине
3.Социјално-хуманитарне активности (подршка социјално угроженим грађанима, подршка старим и особама са инвалидитетом, подршка особама ометеним у развоју...)
4. Афирмација људских , верских и мањинских права
5. Програми за омладину

Право учешћа на конкурс имају невладине организације (удружења грађана) које су регистроване на територији градске општине Младеновац, односно имају седиште или огранак и делују на том подручју као општинске, међуопштинске или републичке организације.

Невладина организација може учествовати са више пројеката, а средства из буџета градске општине Младеновац додељују се за финансирање само једног пројекта.

Пројекат се мора реализовати највећим делом на територији градске општине Младеновац.

Пројекат мора бити завршен до истека буџетске године, односно до 31.12.2011. године.

Вредност тражених средстава из буџета општине Младеновац не сме бити мања од 20.000,00 динара, ни већа од 1.000.000,00 динара.

Невладина организација је дужна да обезбеди сопствено учешће у новцу у висини од 10% вредности пројекта.

Пријаве на конкурс подносе се на посебном обрасцу, који је саставни део конкурсне документације. Конкурсна документација се може преузети сваког радног дана од 8,00 до 16,00 часова у Градској општини Младеновац, Јанка Катића бр. 6, канцеларија бр. 41 или преузети са званичне интернет презентације општине Младеновац www.mladenovac.gov.rs.
Конкурсна документација садржи:
- пријавни образац;
- образац описа пројекта;
- образац буџета;
- биографију координатора пројекта и кључних сарадника;
- оверену фотокопију решења о упису организације у Регистар и оверену фотокопију доказа о постојању огранка на територији градске општине Младеновац ;
- оверену фотокопију Статута;
- oверену фотокопију финансијског извештаја за претходну годину (2010.) са доказом о достави надлежним државним органима и
- писмену изјаву о обезбеђивању сопственог финансирања или суфинансирања.

Пријаве се подносе Комисији за спровођење поступка јавног конкурса за финансирање пројеката невладиних организација. Пријаве се достављају поштом у затвореној коверти са назнаком "ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НВО-Не отварати" на адресу Јанка Катића бр. 6, 11400 Младеновац, или непосредно предајом на писарници Управе градске општине Младеновац.

Рок за подношење пријава до 29.3.2011. године.

Критеријуми за оцењивање предлога пројеката су:
- усклађеност пројекта са свим захтевима конкурса.....................................(0-30 бодова);
- остварени резултати невладине организације претходних година и материјална и кадровска опремљеност................................................................................(0-20 бодова);
- стручност координатора и кључних стручњака укључених у пројекат....(0-10 бодова);
- оправданост пројекта.....................................................................................(0-20 бодова);
- сарадња са локалном заједницом..................................................................(0-20 бодова).

Неблаговремене пријаве неће се разматрати и биће враћене подносиоцу пријаве неотворене, а непотпуне пријаве ће се сматрати неисправним.

Средства се наменски додељују и морају бити утрошена искључиво за трошкове предвиђене у буџету програма и то у преовлађујућем износу за трошкове активности пројекта, а само делом за нужне текуће трошкове пројекта, док трошкови за запослене и за ангажовање лица за активности ван пројекта не могу бити финансирани из средстава буџета градске општине Младеновац.

Одлука о избору пројеката невладиних организација који се финансирају из буџета градске општине Младеновац биће донета у року од 15 дана од дана закључења конкурса.

Одлука о избору пројеката невладиних организација који се финансирају из буџета градске општине Младеновац биће објављена у средствима јавног информисања, на званичној интернет презентацији и огласним таблама градске општине, најкасније у року од 14 дана од дана закључења уговора.

Јавни конкурс објавити у локалним средствима јавног информисања, на званичној интернет презентацији и огласним таблама градске општине Младеновац.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.