logo

Актуелности

Настављена подела таблет рачунара у младеновачким школама

 

У Младеновцу је настављена подела таблет рачунара које је за ученике од трећег до шестог разреда обезбедио Град Београд. Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић, председница Скупштине Гордана Димитријевић -Бјеличић и чланови Већа Сузана Васић, Вељко Лукић и Дејан Степановић, присуствовали су подели таблета у Основној школи „Свети Сава”.

Обраћајући се ученицима и њиховим родитељима, Глишић је, између осталог, рекао да су таблети које су добили намењени пре свега за учење а не за игру и забаву и да ће им умногоме олакшати савладавање лекција.

"Београд је један од ретких градова у Европи који је обезбедио средства за куповину таблета и тиме омогућио ученицима квалитетно и савремено похађање наставе. Таблети су намењени превасходно за учење, са бесплатним интернетом, путем којег ће сваки ученик имати приступ бесплатним дигиталним уџбеницима. Општина Младеновац ће, заједно са Градом Београдом, наставити да улаже у дигитализацију школа, што ће допринети квалитетнијем и савременијем похађању наставе.

Драга децо, желим вам много успеха у вашем школовању и да таблете користите заједно са вашим родитељима, како би што боље и успешније савладали градиво" рекао је Глишић.

У ОШ "Свети Сава" укупно је подељено 444 таблета ученицима од 3 до 6.разреда као и 50 лаптова наставницима. Подела таблет рачунара ученицима завршена је и у Основној школи “Коста Ђукић” где је, заједно са издвојеним одељењима, уручено укупно 368 таблета и 56 лаптопова наставницима.

Ове недеље биће организована подела таблета и у преосталим школама на територији општине.

Tabletisava1
Tabletisava2
Tabletisava3
Tabletisava4
Tabletisava5
Tabletisava6
Tabletisava7
Tabletisava8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.