logo

Aktuelnosti

Nastavljena podela tablet računara u mladenovačkim školama

 

U Mladenovcu je nastavljena podela tablet računara koje je za učenike od trećeg do šestog razreda obezbedio Grad Beograd. Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić, predsednica Skupštine Gordana Dimitrijević -Bjeličić i članovi Veća Suzana Vasić, Veljko Lukić i Dejan Stepanović, prisustvovali su podeli tableta u Osnovnoj školi „Sveti Sava”.

Obraćajući se učenicima i njihovim roditeljima, Glišić je, između ostalog, rekao da su tableti koje su dobili namenjeni pre svega za učenje a ne za igru i zabavu i da će im umnogome olakšati savladavanje lekcija.

"Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi koji je obezbedio sredstva za kupovinu tableta i time omogućio učenicima kvalitetno i savremeno pohađanje nastave. Tableti su namenjeni prevashodno za učenje, sa besplatnim internetom, putem kojeg će svaki učenik imati pristup besplatnim digitalnim udžbenicima. Opština Mladenovac će, zajedno sa Gradom Beogradom, nastaviti da ulaže u digitalizaciju škola, što će doprineti kvalitetnijem i savremenijem pohađanju nastave.

Draga deco, želim vam mnogo uspeha u vašem školovanju i da tablete koristite zajedno sa vašim roditeljima, kako bi što bolje i uspešnije savladali gradivo" rekao je Glišić.

U OŠ "Sveti Sava" ukupno je podeljeno 444 tableta učenicima od 3 do 6.razreda kao i 50 laptova nastavnicima. Podela tablet računara učenicima završena je i u Osnovnoj školi “Kosta Đukić” gde je, zajedno sa izdvojenim odeljenjima, uručeno ukupno 368 tableta i 56 laptopova nastavnicima.

Ove nedelje biće organizovana podela tableta i u preostalim školama na teritoriji opštine.

Tabletisava1
Tabletisava2
Tabletisava3
Tabletisava4
Tabletisava5
Tabletisava6
Tabletisava7
Tabletisava8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.