logo

Актуелности

Весић и Момировић пустили у саобраћај реконструисани надвожњак у Младеновцу

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић пустили су данас у саобраћај реконструисани надвожњак преко железничке пруге у Mлaдeнoвцу.

Догађају су присуствовали и председник општине Младеновац Владан Глишић, као и представници ЈП „Путеви Србије” и компаније „Штрабаг”.

Весић је у име Града Београда захвалио министру Момировићу и његовом министарству, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на подршци коју Београд добија како би се реализовали радови на инфраструктурним пројектима.

– Некима ће овај пројекат деловати као неважан, али за грађанке и грађане Младеновца и те како је важан јер је то једна од најважнијих саобраћајница која пролази кроз ову општину. У овом тренутку ради се велики број инфраструктурних пројеката на територији Београда које финансира Влада Србије, као што је метро, а у новембру ће бити потписан споразум о изградњи БГ воза, који је за Младеновац важан. Тако ће Младеновчани добити стабилну везу градском железницом до центра града, воз ће саобраћати на десет, дванаест до петнаест минута у „шпицу” и на 45 минута ван „шпица”. Ради се и прва фаза фабрике за прераду отпадних вода, завршава се обилазница око Београда и када се све то сабере то је преко седам милијарди евра различитих инвестиција Владе Србије – појаснио је Весић.

Грађане не интересује да ли нешто ради Република или Град, општина или месна заједница, важно им је да се проблеми решавају. Ми проблеме можемо да решавамо само ако смо заједно и водимо исту политику на свим нивоима власти, додао је Весић.

– Ако неко води другачију политику, наравно да проблеми не могу да се решавају. Зато што имамо исту политику и зато што се земља добро економски развија дошли смо у ситуацију да се овај надвожњак обнови, односно мост који је рађен између два светска рата, што досад никада није урађено. Биће и много других објеката који ће бити обновљени јер коначно имамо новца и можемо да уређујемо нашу Србију – нагласио је Весић.

Како је рекао, овај пројекат само показује колико им је важно све што се ради, без обзира на то да ли је у питању метро или надвожњак у Младеновцу.

Министар Момировић је рекао да је реконструкција моста резултат заједничког рада и доказ да не постоје велики и мали пројекти.

Он је подсетио да је мост изграђен између два светска рата и да до данас никада није темељно реконструисан.

– Када смо започели санацију моста и уклањања коловоза видели смо колико је челична конструкција пропала. Сели смо са челним људима из Града Београда, Општине и „Путева Србије” и одлучили да комплетно реконструишемо мост у дужини 328 метара – указао је Момировић.

Истакао је да мост није значајан само за грађане Младеновца и Београда већ и за мештане Тополе и Аранђеловца.

– Тренутно у Србији градимо и пројектујемо више од 1.200 километара брзих саобраћајница и ауто-путева. Али реконструкција моста је прави пример да не заборављамо и локалне путеве, који су такође веома важни – закључио је ресорни министар.

Председник општине Младеновац Владан Глишић захвалио је министру Момировићу и заменику градоначелника Горану Весићу на великој подршци коју су дали грађанима Младеновца да реше овај проблем.

– Надвожњак представља жилу-куцавицу за нас. Тренутно радимо седам великих радова, асфалтирамо улице, градимо водоводну и канализациону мрежу, радимо тротоаре, земљане и камене путеве, настављамо да радимо и решавамо проблеме људи. Општина Младеновац је укључена и у пројекат „Чиста Србија”, те ће тако од Владе Србије и Града Београда добити велику инвестицију, око 40 милиона евра за изградњу 60 километара канализационе мреже. Биће изграђено једно велико постројење у граду и три мања у сеоским срединама, Јагњилу, Великој Крсни и Великој Иванчи, чиме ћемо допринети бољем и квалитетнијем животу на општини Младеновац – истакао је Владан Глишић.

Извор: beograd.rs

Nadvoznjak1
Nadvoznjak2
Nadvoznjak3
Nadvoznjak4
Nadvoznjak5
Nadvoznjak6
Nadvoznjak7
Nadvoznjak8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.