logo

Aktuelnosti

Vesić i Momirović pustili u saobraćaj rekonstruisani nadvožnjak u Mladenovcu

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pustili su danas u saobraćaj rekonstruisani nadvožnjak preko železničke pruge u Mladenovcu.

Događaju su prisustvovali i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, kao i predstavnici JP „Putevi Srbije” i kompanije „Štrabag”.

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio ministru Momiroviću i njegovom ministarstvu, Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci koju Beograd dobija kako bi se realizovali radovi na infrastrukturnim projektima.

– Nekima će ovaj projekat delovati kao nevažan, ali za građanke i građane Mladenovca i te kako je važan jer je to jedna od najvažnijih saobraćajnica koja prolazi kroz ovu opštinu. U ovom trenutku radi se veliki broj infrastrukturnih projekata na teritoriji Beograda koje finansira Vlada Srbije, kao što je metro, a u novembru će biti potpisan sporazum o izgradnji BG voza, koji je za Mladenovac važan. Tako će Mladenovčani dobiti stabilnu vezu gradskom železnicom do centra grada, voz će saobraćati na deset, dvanaest do petnaest minuta u „špicu” i na 45 minuta van „špica”. Radi se i prva faza fabrike za preradu otpadnih voda, završava se obilaznica oko Beograda i kada se sve to sabere to je preko sedam milijardi evra različitih investicija Vlade Srbije – pojasnio je Vesić.

Građane ne interesuje da li nešto radi Republika ili Grad, opština ili mesna zajednica, važno im je da se problemi rešavaju. Mi probleme možemo da rešavamo samo ako smo zajedno i vodimo istu politiku na svim nivoima vlasti, dodao je Vesić.

– Ako neko vodi drugačiju politiku, naravno da problemi ne mogu da se rešavaju. Zato što imamo istu politiku i zato što se zemlja dobro ekonomski razvija došli smo u situaciju da se ovaj nadvožnjak obnovi, odnosno most koji je rađen između dva svetska rata, što dosad nikada nije urađeno. Biće i mnogo drugih objekata koji će biti obnovljeni jer konačno imamo novca i možemo da uređujemo našu Srbiju – naglasio je Vesić.

Kako je rekao, ovaj projekat samo pokazuje koliko im je važno sve što se radi, bez obzira na to da li je u pitanju metro ili nadvožnjak u Mladenovcu.

Ministar Momirović je rekao da je rekonstrukcija mosta rezultat zajedničkog rada i dokaz da ne postoje veliki i mali projekti.

On je podsetio da je most izgrađen između dva svetska rata i da do danas nikada nije temeljno rekonstruisan.

– Kada smo započeli sanaciju mosta i uklanjanja kolovoza videli smo koliko je čelična konstrukcija propala. Seli smo sa čelnim ljudima iz Grada Beograda, Opštine i „Puteva Srbije” i odlučili da kompletno rekonstruišemo most u dužini 328 metara – ukazao je Momirović.

Istakao je da most nije značajan samo za građane Mladenovca i Beograda već i za meštane Topole i Aranđelovca.

– Trenutno u Srbiji gradimo i projektujemo više od 1.200 kilometara brzih saobraćajnica i auto-puteva. Ali rekonstrukcija mosta je pravi primer da ne zaboravljamo i lokalne puteve, koji su takođe veoma važni – zaključio je resorni ministar.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru Momiroviću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na velikoj podršci koju su dali građanima Mladenovca da reše ovaj problem.

– Nadvožnjak predstavlja žilu-kucavicu za nas. Trenutno radimo sedam velikih radova, asfaltiramo ulice, gradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, radimo trotoare, zemljane i kamene puteve, nastavljamo da radimo i rešavamo probleme ljudi. Opština Mladenovac je uključena i u projekat „Čista Srbija”, te će tako od Vlade Srbije i Grada Beograda dobiti veliku investiciju, oko 40 miliona evra za izgradnju 60 kilometara kanalizacione mreže. Biće izgrađeno jedno veliko postrojenje u gradu i tri manja u seoskim sredinama, Jagnjilu, Velikoj Krsni i Velikoj Ivanči, čime ćemo doprineti boljem i kvalitetnijem životu na opštini Mladenovac – istakao je Vladan Glišić.

Izvor: beograd.rs

Nadvoznjak1
Nadvoznjak2
Nadvoznjak3
Nadvoznjak4
Nadvoznjak5
Nadvoznjak6
Nadvoznjak7
Nadvoznjak8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.