logo

Актуелности

Дружење са родитељима и децом поводом 17. новембра Светског дана превремено рођене деце

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, поздравио је родитеље и децу и истакао да је 17. новембар подједнако важан свима нама како би се скренула пажња на обавезе, задатке и потешкоће са којима се суочавају породице у одгајању преверемно рођене деце.


„Самим прераним рођењем, мали дивови нас уче да будемо истрајнији и јачи у борби да сачувамо сваки дечији осмех. Верујем да нас сваки изазов учи да будемо бољи људи“, рекао је Глишић и честитао родитељима на храбрости и упорности, а деци се захвалио што нам својим постојањем живот чине лепшим.


У име родитеља, Тамара Јанковић Илић се захвалила Градској општини Младеновац на великој подршци и на томе што је препознала изазове са којима се суочавају.


Присутне је поздравила и сарадница родитеља, медицинска сестра Александра Алвировић, која је изразила дивљење родитељима, истакавши да морају бити јаки, упорни и храбри, те предложила оснивање удружења како би лакше реализовали своје активности.


Алвировић се захвалила председнику Глишићу на организацији овог догађаја и на подршци коју Градска општина Младеновац пружа родитељима превремено рођене деце.


Дружење је настављено програмом за децу уз учешће аниматора и рецитовањем песама „У срцу моје маме“ и „Како живи Антунтун“, које су извеле девојчице, превремено рођене Даница Илић и Ружица Богосављевић.


У знак подршке, Градска општина Младеновац обрадовала је децу поклонима, а у циљу подизања свести јавности о проблему превременог рођења, зграда општине и споменик у парку били су осветљени декоративном расветом љубичасте боје која симболизује ову тему.

Prevremenadeca1
Prevremenadeca2
Prevremenadeca3
Prevremenadeca4
Prevremenadeca5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.