logo

Aktuelnosti

Međunarodni dečiji festival folklora u Mladenovcu

 

Mladenovac je ovog vikenda bio domaćin Drugog Međunarodnog dečijeg festivala folklora DEF FEST u organizaciji KUD-a "Slavko Manojlović".

Na gradskom trgu u Mladenovcu nastupilo je u dva dana ukupno 15 kulturno – umetničkih društava sa oko 450 učesnika. Predstavili su se KUD  "Todor Janev" iz Čaške u Severnoj Makedoniji, Folklorni ansambl "Bulgarani" iz Sofije u Bugarskoj, KUD "Dimitrije Koturović" Beograd, DNIP "Valjarica" Valjevo, KUD "Stevan Štrbac" Vrčin, COKT "Jevrem Obrenović" Šabac, DNTK "Jeka" Obrenovac, DNTK "Šamot" Aranđelovac, KUD "Ivo Lola Ribar" Krčedin, KUD "Biser" Putinci, KUD "Tandrčak" Rušanj, KUD "Šumadija" Vlaška, KUD "Ljubomir Ivanović – Gedža" Kovačevac, KUD "Prelo" Rabrovac i domaćin festivala, KUD "Slavko Manojlović" iz Mladenovca.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, primio je učesnike festivala iz Bugarske, Severne Makedonije i Srbije i poželeo im dobrodošlicu u Mladenovac.

Otvarajući Drugi Međunarodni dečji festival folklora, Glišić je rekao:

"Svim učesnicima festivala želim da se prijatno osećaju u našem gradu i uspešan nastup na Drugom Međunarodnom dečjem festivalu folklora. Posebno mi je drago da pozdravim naše goste iz Bugarske i Severne Makedonije.

Naša opština je podržala organizaciju ovog događaja jer okuplja naše najmlađe sugrađane i njihove vršnjake iz drugih gradova i zemalja iz okruženja. Ovo je lepa prilika da se razmene iskustva, a da deca kroz druženje steknu nova prijateljstva. Ova manifestacija daje veliki doprinos kulturnoj ponudi našeg grada i razvoju međunarodne kulturne saradnje.

Poruka koju šaljemo sa ovog mesta je da saradnja između mladih iz zemalja regiona jeste jedan od najboljih načina za razvoj prijateljskih odnosa naših naroda. I ovoga puta Mladenovac pokazuje da je dobar domaćin, a njegovo gostoprimstvo postaje poznato i van granica naše zemlje. Verujem daće te poneti lepe utiske i uspomene iz našeg grada i da ćete nam opet doći.

Zahvaljujem se organizatoru festivala Kulturno - umetničkom društvu "Slavko Manojlović" na organizaciji ovog događaja", rekao je Glišić.

Pre svečanog otvaranja festivala, Mladenovčani su bili u prilici da uživaju u defileu učesnika ove kulturne manifestacije.

Deffest1
Deffest10
Deffest11
Deffest12
Deffest2
Deffest3
Deffest4
Deffest5
Deffest6
Deffest7
Deffest8
Deffest9

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.