logo

Aktuelnosti

Pobratimile se opštine Mladenovac i Pale - potpisan sporazum o saradnji

 

U  Svečanoj sali dr Elsi Ingils, u danu kada Mladenovac obeležava Dan opštine, potpisan je sporazum o saradnji između opština Mladenovac i Opština Pale-Opština Pale. Sporazum podrazumeva jačanje saradnje dve opštine, pre svega u oblasti kulture i obrazovanja.

Sporazum o saradnji  potpisali su Boško Jugović, načelnik opštine Pale koja pripada Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj i Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac.

Glišić je ovom prilikom istakao da je ovo veliki dan za obe opštine.

„Potpisivanje sporazuma u oblasti kulture i obrazovanja znači mnogo za naše mlade naraštaje, sugrađane i stanovnike bratske opštine Pale. Oni će ovde imati dobrog prijatelja i ljude koji će misliti na njih. Verujem da će ova saradnja trajati večno“, rekao je, između ostalog, Vladan Glišić.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje između dve opštine.

„Ako postoji trenutak kada čovek govori iz srca, emotivno, to je onda ovaj trenutak. Nije potrebno ništa drugo nego samo reagovati onako kako osećate. Mi, iz Republike Srpske, želimo da određena iskustva prepišemo od opština koja imaju vidan napredak u svim segmentima, a to smo imali priliku da vidimo u opštini Mladenovac. Ono što vi imate da prikažete kad je u pitanju istorija srpskog naroda je impozantno. U ovih par dana smo videli mnogo toga što nas je fasciniralo i naša obaveza je da to prenosimo na buduća pokoljenja. Želimo da ovo bratimljenje bude na ponos svih narednih generacija“, naglasio je Jugović.

Svečanom događaju prisustvovala je i delegacija iz opštine Občina Gornja Radgona, sa kojom je opština Mladenovac pobratimljena preko 40 godina.

Pobratimi1
Pobratimi2
Pobratimi3
Pobratimi4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.