logo

Aktuelnosti

Izgradnja nove transformatorske stanice u Kovačevcu

 

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i , koordinator EPS Distributivnog područja Beograd, Radeta Marić, zajedno sa stručnim saradnikom za projektovanje objekata Milanom Obradovićem i rukovodiocem Službe za pripremu i nadzor investicija EPS Goranom Stojanovićem, obišli su završne radove na izgradnji nove transformatorske stanice "Mladenovac 5" u Kovačevcu.

Novi i moderan objekat montažno - betonskog tipa ima razvodno postrojenje od 35 kw i 10kw, a vrednost investicije je 70 miliona dinara.

Kako je rečeno, trafo stanica ima potpuno novi integrisani sistem upravljanja koji podrazumeva da će svi transformatorski procesi u stanici biti daljinski nadgledani i kontrolisani iz jednog centra u Beogradu. To znači da će svi eventualni kvarovi biti odmah detektovani, vreme otklanjanja kvarova biće maksimalno skraćeno, a krajnji potrošači biće u znatno kraćem periodu bez električne energije.

Staro postrojenje, koje više neće biti u funkciji, biće demontirano, a postojeći vodovi prikačeni na novu stanicu, čime će objekat početi sa radom. Takođe je postavljen i novi video nadzor zahvaljujući kojem je omogućena dvadesetčetvoročasovna kontrola.

Završetkom izgradnje i puštanjem u rad nove trafo stanice, stanovnici ovog dela opštine, pre svega Kovačevca i Velike Krsne, dobiće kvalitetno i redovno snabdevanje strujom. U planu su i nove investicije EPS-a u obnovu i izgradnju elektro mreže u opštini Mladenovac.

Novitrafo1
Novitrafo2
Novitrafo3
Novitrafo4
Novitrafo5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.